Liderul educației experiențiale

Despre IKEDOO
Psihologi. Arhitecți. Designeri. Antreprenori. Marketeri. Traineri. Creatori de Educație

IKEDOO s-a născut din dorința unor foști copii de a crea un mediu propice cunoașterii și curiozității pentru viitorii adulți.

Echipa IKEDOO

Vlad Andrei

Vlad este CEO și cofondator al IKEDOO Institute. Are o experiență de peste zece ani în management și administrarea afacerii. Curiozitatea l-a motivat mereu să călătorească la marginea cunoașterii și să fie atent la fluxul constant de informații și la felul în care acestea formează idei originale. Mereu și-a dorit să învețe lucruri noi, dar structura învățământului românesc nu i-a hrănit interesul. A descoperit singur ce îi place, devenind autodidact. Vara lui preferată din copilărie pare desprinsă din cărțile lui Creangă sau ale lui Mark Twain, o vară cu dealuri, mere, nuci, râu și pădure. IKEDOO este o mare aventură pentru el și îl împlinește faptul că pune în practică observațiile din urma lecturilor sale.

Ion Neculai

Ion este cofondator al IKEDOO Institute și conduce departamentul de R&D. Pasiunea lui pentru a construi chestii cool și educative pentru copii, pregătirea de arhitect, experiența ca asistent universitar și interesul de o viață pentru psihologie sunt elementele folosite pentru a crea și dezvolta împreună cu restul echipei produsele și programele IKEDOO. Deoarece copilăria lui înseamnă LEGO, trenuleț electric, cort de indieni, cazemată, dicționarul Larousse, Optik Cabinet, Asterix, Tintin și câte și mai câte, presărate cu mulți prieteni buni, crede că nu ar face decât lucruri care, pentru copii, vor rămâne experiențe fantastice și de neuitat, vise care să îi călăuzească tot restul vieții lor.

Adina Marin

Adina este cofondatoare a IKEDOO Institute. Îi place să experimenteze diferite moduri de a-și exprima ideile, de la simple schițe, la tăiat lemne alături de copii. Își împarte timpul între desenarea spațiilor în care trăim, crearea de programe pentru copii, graphic design și desenul de bijuterie. În procesul creativ folosește idei din toate domeniile în care lucrează, mixându-le, adaptându-le. Experiențele din copilărie, jocurile pe care le inventa alături de sora ei, teatrul de păpuși-oameni, alergatul haotic cu cei mai buni prieteni pe strada îngustă și lipsită de mașini, toate sunt amintiri care îi influențează modul în care concepe programele pentru copii.

Emma Vidaeff

Emma este cofondatoare a IKEDOO Institute și conduce departamentul de customer care și marketing. Pasiunea pentru antreprenoriat i-a fost insuflată în familie. A absolvit ASE finanțe-bănci și a lucrat în mediul corporatist dintr-o bancă, dar și-a dorit să pornească o afacere legată de copii. Educația i s-a părut cel mai important mod de a influența pozitiv societatea. Își amintește cu drag copilăria cu expediții prin pădure, cățărat prin copaci și genunchi juliți, dar și anii de școală, când scria poezii și picta. E pasionată de etimologie și lingvistică și a început să învețe japoneza.

Mădălina Marinescu

Mădălina Elena este designer educațional, trainer și formator în cadrul IKEDOO Istitute. În timpul liber este psihoterapeut și consilier. Are o experiență de peste șase ani  în lucrul cu copiii și cu adulții atât în cabinet, cât și ca trainer în diverse programe educaționale. Ea se ocupă de design-ul educațional al cursurilor IKEDOO, asigurând programelor cantitatea necesară de provocare pentru a facilita dezvoltarea copiilor de astăzi și a adulților de mâine. O altă parte importantă a muncii sale este formarea și coordonarea trainerilor IKEDOO.

Cristina Marin

Cristina este trainer și product developer la IKEDOO Institute, unde a experimentat și dezvoltat programe chiar de la început. Are 30 de ani de experiență ca profesoară și este în căutare de noi metode de a interacționa cu copiii și de a le inspira dragostea pentru învățat. Oricând are posibilitatea, încearcă să aplice conceptele IKEDOO în propria clasă, astfel încât toți copiii să aibă posibilitatea să experimenteze noile metode de învățământ pe care IKEDOO Institute le promovează.

Irina Bogdan

Irina e în echipa de R&D la IKEDOO Institute. Și-a impărțit copilăria între mici proiecte de bricolaj la care lucra cot la cot cu tatăl său, aventuri și expediții pe dealurile și văile din satul bunicilor, clasicele jocuri cu prietenii săi din cartierul liniștit al unui orășel de provincie și biblioteca nemărginită cu altase, albume și enciclopedii. Interesul său pentru a face și a desface și firea practică și creativă au provocat-o de mică să gândească și să construiască variante sau imbunătățiri ale jucăriilor sale. Acum, că a crescut, consideră IKEDOO cel mai interesant joc, în care aplică cu pasiune cunoștințele dobândite ca arhitect și interesul pentru inovație și tehnologie.

Ioana Mladin

Ioana face parte din echipa de R&D și design la IKEDOO Institute. Aici proiectează, desenează, coase și ilustrează materiale didactice. Din copilărie i-a plăcut să confecționeze lucruri, cu Lego și cuburi din lemn, iar mai târziu cu acuarele, maşina de cusut, tuşul şi peniţele de la bunicul ei, hârtie autocolantă şi origami. A făcut o adevărată pasiune din cărțile pentru copii, iar acum le ilustrează. E preocupată de metode eficiente de parenting şi învăţare prin intermediul jocului. Admiră oamenii creativi şi se bucură să facă parte dintr-o echipă care pune în practică noi concepte și instrumente minunate de educație.

Carolina Pascal

Caro e trainer și face parte din echipa de customer care la IKEDOO. Îi plac 1001 lucruri și descoperă mereu noi pasiuni. Merge la teatru, citește cărți de marketing, de neuroștiință, de povești, îi place tangoul, obiectele din hârtie, trimite vederi prin poștă, gătește, e cinefil, grădinărește. În copilărie mânca cireșe în pomii bunicilor și monta spectacole pentru copiii din vecini. Caleidoscopul era un tărâm fantastic și trebuia să-i afle trucul, așa că l-a desfăcut: ținea bucățele de sticlă colorată și a descoperit cum apare magia din nimicuri. La IKEDOO găsește o lume plină de farmec cu fiecare curs și cu fiecare copil.

Ionela Cristea

Ionela este trainer la IKEDOO Institute. A terminat Facultatea de Educație fizică și Sport Bacău și a jucat handbal de performanță ca membru al celebrului Club Sportiv Oltichim Râmnicu Vâlcea. Dar, cum toate astea nu le putea face decât până la o vârstă, s-a retras în mijlocul copiilor, devenind profesor de sport și trainer pentru activitățile educaționale din cadrul IKEDOO. Face asta cu pasiune și cu o determinare înnăscută. Zilnic încearcă să le insufle copiilor sentimente de perseverență și dorința de a lucra în echipă. Timpul și-l petrece printre copii dimineața, după amiaza printre copii, iar seara împreună cu fetița ei, acasă. 

Lucia Zaplaic

Lucia este trainer la IKEDOO. A terminat Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor din cadrul Politehnicii. Este pasionată de noi experimente și experiențe și are o curiozitate înnăscută pentru a cerceta și a inova. Firea ei veselă și optimistă și dorința de a-și dezvolta creativitatea o determină să răspundă oricărei provocări, atâta timp cât nu implică banalitate. Îi place să intre în lumea poveștilor, să o însoțească pe Alice în Țara Minunilor și să călătorească prin univers cu Micul Prinț. Spiritul ludic o ajută mult în activitățile IKEDOO, unde totul devine un joc și o joacă, unde pasiunea și experiența se concretizează. 

Bogdan Bălănescu

Bogdan este trainer la IKEDOO. Preocupările l-au condus de la un liceu de Arhitectură spre Facultatea de Psihologie. Dar a considerat că o educație formală nu putea să-i satisfacă nevoia de înțelegere, așa că a ales o abordare mai directă: a început să călătorească în alte colțuri de lume pentru a descoperi și finaliza proiecte noi. Fiecare moment frumos al copilăriei lui a fost punctat de o excursie, de o scară de tren sau de pământul văzut de sus. Călătorind a învățat că dedicarea este cea mai importantă pentru tot ce face. Iubește natura și copiii și împărtășește zilnic din experiențele dobândite.

Despre noi

Social media

IKEDOO Newsletter

Newsletterul nostru este plin de informatii si sfaturi despre educatia experientiala si despre noutatile IKEDOO. Aboneaza-te acum!

© 2012 - 2015 IKEDOO Institute

Strada Popa Rusu nr. 16 A, Bucuresti